Slabe snežne padavine u nedelju, zatim stabilizacija

Period značajne ciklonske aktivnosti nad zapadnim delom kontinenta, preko Atlantika dalje ka Sredozemlju se završava. Ciklonska serija na okeanu se izmešta severnije, bliže polarnom krugu dok primat nad većim delom kontinenta zauzima stabilno, anticiklonarno polje.
Baš takav vremenski obrazac važiće i za Kopaonik u narednom periodu. Dakle, sutra oblačno, povremeno sa snegom slabog intenziteta, pogotovo u drugom delu dana. Biće i magle u višim zonama planine. Vetar slab do umeren, severoistočni. Maksimalna temperatura -2C.
U ponedeljak još ujutru i prepodne moguće provejavanje snega, zatim prestanak padavina. Biće i magle. Vetar umeren, severni i severoistočni. Maksimalna temperatura -4C.
U utorak ujutru jači mraz, uz razvedravanje pa se očekuje pretežno sunčano vreme. Vetar u skretanju na slab, južni. Maksimalna temperatura 3C.
U sredu, nakon vedrine ujutru se kroz dan očekuje prolazno naoblačenje, ali se svakako zadržava suvo vreme. Vetar slab, u skretanju na zapadni. Maksimalna temperatura 3C.
U četvrtak više oblaka u prvom delu dana, dok se kasnije očekuje postepeno razvedravanje. Vetar slab, severozapadni. Maksimalna temperatura 2C.
Što se tiče snežnih padavina sutra, kao što je rečeno, to će biti samo povremene slabe snežne padavine, pa očekuje tek 2 do 3 cm snega. Važno je napomenuti da se sa stabilizacijom vremena očekuje i isušivanje vazduha od srede, odnosno smanjenje relativne vlažnosti, pa bi se sneg i pored temperature u plusu makar u hladu dobro držao.

Create your account